18 Mart 2012 Pazar

2012 Subat ayi ozeti

Sampiyon hayatinin ondorduncu ayini geride birakti. Ondorduncu ay da diger onuc ayin oldugu gibi  acisi ile tatlisi ile bir onceki aydan yine daha super olmayi basardi.

Oglus Subat ayinda ilk kez hastalandi. 39.5 derece ates ile savasti uc gun boyunca. Nezle oldu, burnu tikandi. Uc gece hic uyuyamadi nefes alamadigi icin. Tabii yemek de yiyemedi. Neyse ki hala emzirdigim icin anne sutu imdadimiza yetisti. Burnunun tikali olmasina ragmen bol bol emebildi sutunu. Oglusun herzamanki o neseli gulucuklu bicir bicir halini cok ozledik uc gun boyunca. Neyseki dorduncu gun Sampiyon kendine geldi. Yine kocaman kahkalarindan birini atarken agzini kocaman acinca dort tane azi disinin birden patladigini farkettim. Zavalli bebegim hem hastalik hem de dort azi disi birden cikarmak ile ugrasmis. Boylece agzimizda toplam oniki disimiz oldu.

Uykusu ve istahi yerinde. Gece uykusunu aksam 8 ve sabah 8 arasi deliksiz uyuyor kendi besiginde. Her aksam uykudan once odasinda muzik esliginde kitap okuma, aydedenin neden aksamlari geldigini konusma ve anne sutu emme rutininden sonra yatagina birakip iyi geceler diyip, opup cikiyoruz odasindan. Kendisi uykusuna dalip sabaha kadar uyuyor. Gun icerisinde ise 45 dakika ile 1 saat arasi gunduz uykusunu uyuyor bir kere.

Yemek yemegi cok seviyor. Ozellikle de kendisi catal ve kasik kullanarak yerse degmeyin keyfine. Tabii o zaman yemeklerin cogu kendini yerde, koltukta veya Bora'nin ustunde buluyor ama... Yogurt, yumurta ve peynire bayiliyor. Avokado, ispanak, bulgur, mercimek, brokoli, ve havuc favori sebzeleri. En cok sevdigi corbalar tarhana ve Gonul Teyzem'in elleri ile yaptigi sehriyeden tavuk suyu ile pisirdigim corba. Cilek, armut ve elma en sevdigi meyveler. Somon ve beyaz etli baliklara bayiliyor. Ama en en en sevdigi yiyecek "honey nut cheerios". "Sippy cup" ile tepesine dikerek su icmeye bayiliyor. Tabii en sevdigi icecek hala anne sutu omaya devam ediyor.

Guney California'da yasaminin avantajlarindan olan onbir ay gunesin tadini cikariyoruz beraber. Hergun parka gidiyoruz mutlaka. Sabah kalkar kalkmaz Sampiyon ayakkabilarimi bana getirip "Haydi, haydi" demeye basliyor. Cogu gunler yuruyorum ben parka. Bora da arabasinda etrafa bakinmaya bayiliyor. Genellikle arabasina oturmaktan nefret eden cocuk, parka gidiyoruz dedigimiz anda buyuk bir istekle arabasina oturuyor. Parkta Bora'nin yasiti pekcok arkadasi var. Onlarla oynamayi cok seviyor. Ama esas ilgisini kendinden biraz daha buyuk cocuklar cekiyor. Onlarin her hareketlerini buyuk bir dikkatle izliyor.

Tabii bu aralar kelime hazinesi de genislemeye basladi. Soyledigi kelimeler: anne, elma, armut, baba, dede, ipad, maymun, dustu, durdu, haydi, kitap, cilek, lego, kaka...

En sevdigi oyuncaklari: lego, cesitli kamyonlar, ipad ve tabii her erkek cocugun aski "top"

Evde ne zaman kamyon sesi duysak hemen irkiliyor ve disari cikip kamyona bakmak istiyor. Bu durumda cop kamyonu surucusu, posta arabasi surucusu, FedEx ve UPS kamyonu surucusu, su dagitim kamyonu surucusu arkadasimiz oldu. Hepsi Bora'yi taniyor :)

Muzige bayiliyor. En sevdigi sarki ise "Wheels on the bus". Youtube'de cok sevdigi iki tane videosu var bu sarkinin. Gunde birkac kere bu videolari izlemesine musaade ediyorum. Ama onun disinda henuz TV izlemiyor.

Yurumeye basladigindan beridir artik bizim Sampiyon tam bir catapata  donustu. Bir orda bir burda... Tutabilene askolsun.

Bu ayin en kayda deger gelismesi ise herseyi kendisinin yapmak istemesi. Catal ve kasik ile yemek yemek, ayakkabisin giymek, corabini giymek, ustunu giyip cikarmak aklima gelen birkaci...

Subat ayindan hatirladiklarim simdilik bu kadar.... Aklima geldikce daha yazacagim... Asagida bu aya dair bakmaya deger cesitli gorsel materyal var.



Sampiyon'un hasta hali :(
Dort adam ve bir bebek 
Cekirdek aile fotografi
Frozen yogurt yerken...

Inanlar, Acar Adamlar ve Sevgili Cem
Tutmayin beni!!!!


Kendi kendine yemek yiyen oglus
Ayakkabisini kendi giymeye calisirken
Yine parkta. Cem ile.
Sevgili Cem Sampiyon'a basketbol sporunu empoze ederken :) Sagolsun eve de portatif mini pota aldi Cem.  Sampiyon bayiliyor basket oymanaya.

Daghan ile oynarken...
Oglusun en buyuk hayranlarindan sevgili Gokcen de oyun katildi.

4 yorum:

  1. gecmis olsun minik adam :( ozlettin kendini yahuu!!

    YanıtlaSil
  2. Tesekkur ederiz. Hastalik cok zor oluyormus. Sonra da ben cok hasta oldum bir hafta.Surunduk resmen.Umarim keyifler iyidir.

    YanıtlaSil
  3. biliyorum, bizimki de hasta oldugunda aynen arka arkaya hepimiz yattik, ben de aydin da :( cooook gecmis olsun...

    YanıtlaSil
  4. Size de gecmis olsun. OPuyorum Kaan'i.

    YanıtlaSil