3 Eylül 2011 Cumartesi

Sampiyon Cesme'de Bom Dede ile - 9/3/2011

Turkiye seyahatimizin asli amaci oglusu mumku oldugunca aile fertleri ile biraraya getirmek ve oglusun herkesle kaliteli zaman gecirmesini saglamak. Ilk olarak buyuk babaanne ile bulustuk. Izmir'den sonra Cesme'deki yazliga gittik. Buyuk babaannemiz - Cenkos'un deyimiyle "Bom Dede" - de bizimle kaldi uc gun.

Bom dedemiz Cumhuriyet'in ilk kadin ogretmenlerinden. Koy Enstutuleri'nde yillarca modern Turkiye'ye modern ve ileri goruslu bireyler yetistirmek icin Anadolu'nun heryerinde canla basla calismis. Kendisi ile ne kadar gurur duydugumuzu anlatamam. Gonul isterdi ki rahmetli Ethem Dedemiz de bizimle olsaydi. Oglusla nasil guzel anlasirlardi tahmin edebiliyorum.  Olsun dedemiz hep anilariyla bizimleydi. Onun hatirasini yad ettik.

Bom Dedemiz "sabah gunesim" diye sevdigi Cenkciginin oglusunu ne kadar sevdi tarif etmem imkansiz. Onunla guzel guzel konustu. Cenk'in bebekligini anlatti ona. Ethem Dedemizi anlatti. Oglus da ona bayildi.

Musti dedos ve babaanneler oglus ile ilgilenirken Cenk ve ben de Ege Denizi'nin serin sularinin keyfini cikardik.

Bu asamada oglus hala jetlagged vaziyette. Uykusu henuz duzene girmedi. Gun icerisinde mumkun oldugunca uyanik tutup bolbol gun isiginda kalmasini sagliyoruz. Ama yine de oglusu gunun en bicimsiz saatlerinde uykuya yenik dusmekten alikoyamiyoruz.

Asagida beraber gecirdigimiz gunlerden hatira fotograflar var. Bir de Ethem Dedemizle Cenkos'un bebeklik fotograflarini ekliyorum.















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder