28 Ekim 2011 Cuma

Sampiyon On Aylik - 10/28/2011

Sampiyon hayatinin ilk on ayini tamamladi bile. Isik hizi ile gecti dersem yalan olmaz hani. Hergun bir sabah oluyor sonra da aksam :)

Cenk ve ben 28 Aralik 2010 gunu saat 19:43'ten beri hayatimizin en ilginc on ayini gecirdik. Hamile oldugumu ogrendigimiz gunden itibaren hergun yeni bir mucizeye tanik oluyoruz. Oglusumla bu on ayin hergununu beraber gecirme sansina sahip oldugum icim cok mutluyum. 24/7 olsa da hic tatili olmasa da bu yeni "annelik" meslegini cok sevdim.

Oglusum on ayda yapisik ikizlikten kurtulup minik parmaklari ile kendini besleyen, kitaplarin sayfalarini cevirerek kendini egleyen, emekleyerek kendini A noktasindan B noktasina ulastiran bicirik bisey oldu.

Bu arada yepyeni lezzetlerle tanisti. Anne sutune ek olarak kirmizi et, tavuk, balik, yogurt, yumurta sarisi her turlu sebze, meyve yemege basladi.

Konusarak kendini ifade edemese de vucut dili ile, el hareketleri ile, mimikleri ve bakislari ile kendini cok guzel ifade etmeye basladi. En guzeli de ne kendisine ne soylendigini anlamaya baslamasi.

Peki ya tatli tatli oyun oynamasina ne nedir? Yanina dedeler, buyukanneler, kuzenler, teyzeler, yengeler, halalar, enisteler, amcalar, dayilar, yengelerden birini alip buyuk bir keyifle oyun oynamasini seyretmek cok eglenceli oluyor.

Fiziksel olarak da cok gelisti Sampiyon.

28 Aralik 2010 tarihinde:
Kilo: 3.5kg
Boy: 51cm

28 Ekim 2011 tarihinde:
Kilo: 9.2kg
Boy: 75cm
Dis sayisi: 7

Sosyal yonden de cok gelisti oglus. En sevdigim ozelligi yabancilardan hic cekinmemesi. Herkesle goz temasi kurup sicacik gulumsuyor. Hep cok mutlu. Dort aylik oldugundan beri kahkahalari hep kulaklarimizi dolduruyor. Cevresine mutluluk ve sevgi saciyor. Umarim hep boyle mutlu, huzurlu ve saglikli olur oglus.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder